top of page
KJ N366_Bens - Mols_3D_06.jpg

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
BM | GEEL

Neutrale buitenzijde

Bouwen van vrijstaande eengezinswoning te Geel. Hoewel de gevel een neutrale indruk heeft, is het interieur warm, luxueus én speels. De woning wordt gekenmerkt door de grote raampartijen aan de achterzijde. Deze zorgen ervoor dat de woning een enorme ruimtelijkheid uitstraalt en het contact met tuin versterkt.

Vakantiegevoel in eigen huis

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een brede achtergevel bestaande uit glas met daarop aansluitend een overdekt terras. Het hoekraam aan de keuken zorgt ervoor dat er vanuit de keuken en leefruimte genoten kan worden van de mooie tuin alsook zorgt deze voor de nodige schaduw aan het zuiden. Door het open karakter van het gelijkvloers en het voorzien van grote ramen wordt de tuin en de leefruimte één geheel. Het nodigt je uit om veelvuldig gebruik te maken van het terras.

Op het gelijkvloers is er verder een garage, wasplaats en bijkeuken voorzien van maatwerkkasten, een inkomhal met tijdloze eiken trap en een apart toilet. Op de verdieping zijn er 2 slaapkamers, een badkamer, een relaxruimte en een overloop met dressing. Door gebruik te maken van maatwerkkasten doorheen de hele woning is er enorm veel opbergruimte.

Het hart van de woning

De keuken is het hart van de woning, met een toegangsdeur aan het overdekt terras zullen familie en vrienden deze deur gebruiken om binnen te springen in de belangrijkste ruimte van het huis. De bouwheer heeft een passie voor koken en bakken. De keuken is daarom ook prominent aanwezig in het ontwerp en zorgt met de materiaalkeuze voor veel karakter. De ruime kastenwand en het grote kookeiland zorgen voor voldoende kastruimte en aansluitend hierop is er een bijkeuken voorzien dewelke ook voorzien is van een ruimte maatwerkkast in een roze kleur.

De kracht van kleur

De bouwheer koos ervoor om de gehele woning te laten uitwerken door ons kantoor. Zowel buiten- als binnenzijde zijn volledig uitgewerkt.

De buitenschil kreeg een vrij neutraal uiterlijk door het gebruik van lichtgrijze gevelsteen en zwart buitenschrijnwerk. Het interieur is daartegenover heel warm en gezellig door het gebruik van hout en kleurrijke toetsen. In de leefruimte is er gekozen voor kasten in donkerbruin walnoot gecombineerd met een wit keukeneiland. De andere ruimtes op het gelijkvloers hebben accenten in warme speelse kleuren zoals roze, terracotta en groen. Op de bovenverdieping zorgt een lichte eiken vloer en houten accenten in het maatwerk voor rust en gezelligheid en komen de kleuren van het gelijkvloers terug in het maatwerk.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

vrijstaande woning 

Geel

grote keuken

bijkeuken

wasplaats

garage

2 slaapkamers

1 badkamer

bergruimte

start van de werken

bottom of page