top of page

Ons aanbod

Ons aanbod bestaat uit 4 verschillende diensten. Graag verduidelijken hieronder de verschillende diensten uit. Bij sommige diensten kan u verschillende formules kiezen en zo je eigen traject samenstellen. 

1

Haalbaarheidsstudie

Een haalbaarheidsstudie is een bespreking bij ons op kantoor of online om je project te toetsen aan de haalbaarheid. We bekijken samen de mogelijkheden van het (mogelijke) aangekochte perceel. Hier mag je een raming verwachten en overlopen we jouw wensen.

2

Voorontwerp

De voorontwerpfase is opgebouwd in 3 stappen waarbij telkens een bespreking hoort. We hechten uitermate veel belang aan een goede functionele indeling van de woning en een optimale circulatie tussen de verschillende functies. Daarom is het eerste voorontwerp dat wordt opgemaakt op basis van grondplannen.

3

Architectuuropdracht

Wens je door te gaan met ons voorontwerp en de woning bouwen? Dan gaat het voorontwerp over in de architectuuropdracht. Tijdens deze fase gaan we over tot een definitief ontwerp en dienen we een omgevingsvergunning in. Wanneer de uitvoering van start zal gaan, zitten we samen met de aannemer aan tafel en volgt de werfopvolging tot oplevering. 

4

Interieurontwerp

Kies je voor een interieurontwerp, dan kan je kiezen voor een interieuratelier, toonzaalbegeleiding of een compleet ontwerp. Maatwerk, verlichting en afwerking van binnenschrijnwerk zijn onze focuspunten bij het interieurontwerp. Je kan ook bij ons terecht voor advies van los meubilair, raamdecoratie en kleuradvies. 

Meuldersplein kantoor-77.jpg
cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_64.jpg
haalbaarheidsstudie

1. Haalbaarheidsstudie

De haalbaarheidsstudie is het eerste gesprek en daarbij ook een kennismaking met ons kantoor. Heb je een perceel op het oog of er reeds eentje aangekocht? In beide gevallen kan je dan een haalbaarheidsstudie bij ons inplannen. 

Een haalbaarheidsstudie gaat door bij ons op kantoor of online via videocall samen met één van onze architecten. Tijdens de bespreking overlopen we jullie wensen nl. het bouwprogramma en toetsen dit aan de bouwvoorschriften van het perceel. We luisteren naar hoe jullie het project wensen uit te voeren en bespreken de mogelijkheden van het perceel in functie van het vooropgestelde bouwbudget. Je mag nadien een globale raming verwachten waarbij je duidelijk een beeld krijgt van de haalbaarheid van je project. Verder vertellen we je onze aanpak en welke diensten we je kunnen bieden. Naast een raming bezorgen we je dan ook een uitgebreide offerte van het gewenste traject.

Optie: 

Indien je nog niet beschikt over de bouwvoorschriften van het perceel, dan vragen wij dit vooraf voor je op bij de gemeente. 

350,00 euro

Alle vermelde tarieven zijn excl. BTW.

Opties niet meegerekend in getoonde prijzen. 

homepage site-1.jpg

2. Voorontwerp

De voorontwerpfase architectuur bij KJ-Architect is opgebouwd in 3 stappen waarbij telkens een bespreking hoort. Door in dialoog te gaan, goed te luisteren naar de wensen en noden van jou als bouwheer, streven we naar een concept dat meteen goed zit. We hechten uitermate veel belang aan een goede functionele indeling van de woning en een optimale circulatie tussen de verschillende functies. We houden rekening met de oriëntatie zodanig een optimale zontoetreding te bekomen. Ook de relatie en het uitzicht naar de omgeving vinden we belangrijk. Daarom is het eerste voorontwerp dat wordt opgemaakt op basis van grondplannen. De focus zit daardoor waar voor ons de essentie ligt, in het hart van de woning - de interne werking, zonder al te veel bezig te zijn of te worden afgeleid door de vormgeving van de buitenkant.

Wanneer het eerste voorontwerp besproken is en eventuele opmerkingen zijn doorgegeven, maken we een tweede voorontwerp met grondplannen en gevels. Bij het ontwerpen van de gevels kijken we in eerste instantie naar de gewenste zichten en lichten. We houden rekening met het mooie uitzicht naar bijvoorbeeld de tuin of de omgeving. We zorgen ervoor dat de ochtend-, middag- en/of avondzon binnenvalt in je keuken en/of leefruimte, .... We zorgen voor voldoende transparantie maar ook voor de nodige privacy waar gewenst. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de mogelijke oververhitting van de woning. We streven naar het juiste evenwicht tussen grote glaspartijen en overdadige zontoetreding. Daarom adviseren wij op sommige plaatsen de glasoppervlakte te beperken maar ook het installeren van screens en/of oversteken - in functie van de oriëntatie van de woning. Het esthetische mag uiteraard niet ontbreken. We trachten van elke woning een mooie compositie en een harmonieus geheel te maken waarbij je als bewoner dagelijks met een trots gevoel kan thuiskomen.

Nadat het tweede voorontwerp besproken is en eventuele opmerkingen zijn doorgegeven, maken wij een derde voorontwerp op met grondplannen, gevels en een doorsnede (1 variant). Indien nodig wordt het derde voorontwerp nogmaals samen besproken bij ons op kantoor. Met deze plannen kan je aan de slag om een offerte op te vragen bij één of meerdere algemene aannemers. Door onze jarenlange ervaring kunnen we je in contact brengen met een aantal betrouwbare en kwalitatieve bouwfirma's. Uiteraard blijf je als bouwheer vrij in de keuze met welke firma je in zee gaat en treden wij op als onafhankelijke adviseur. Het voordeel van nu reeds offertes op te vragen is dat er vrij snel een extra controle is of het ontwerp aansluit bij het vooropgestelde budget. 

Je kan bij deze fase verschillende formules kiezen waarbij de hoeveelheid voorontwerpen varieert. 

Alle formules bevatten volgende onderdelen:

 • een welkomstpakket

 • toegang tot de klantenzone

 • een bespreking bij elke stap alsook aangepaste ramingen bij de verschillende varianten 

Voorontwerp

Basis

 • 1e voorontwerp (1 variant) 

 • 2e voorontwerp (1 variant)

 • 3e voorontwerp (1 variant)

Optie:

Wens je opgewerkte 2D-beelden van je woning, dan kan je dit toevoegen aan deze formule.

2.950,00 euro

Compleet

 • 1e voorontwerp (3 varianten)

 • 2e voorontwerp (2 varianten)

 • 3e voorontwerp (1 variant)

Optie:

Wens je opgewerkte 2D-beelden van je woning, dan kan je dit toevoegen aan deze formule.

3.850,00 euro

luxe ontwerp

 • 1e voorontwerp (5 varianten

 • 2e voorontwerp (2 varianten)

 • 3e voorontwerp (1 variant)

+ opgewerkte 2D-beelden van je gevels

4.950,00 euro

Alle vermelde tarieven zijn excl. BTW.

Opties niet meegerekend in getoonde totaalprijzen. 

Postelaar interieur-6.jpg

3. Architectuuropdracht

Wens je door te gaan met ons voorontwerp en de woning bouwen? Dan gaat het voorontwerp over in de architectuuropdracht. Tijdens deze fase gaan we over tot een definitief ontwerp. Voor een vlot verloop van het bouwproces raden we je aan nu reeds een keuze te maken met welke (algemene) aannemer je wil werken. Eens je alle offertes hebt verzameld, kunnen we deze, indien gewenst, samen overlopen om de juiste weloverwogen keuze te maken. Afhankelijk of je traditioneel wil bouwen, met houtskelet of een andere bouwmethode, zal de constructie verschillen. Omdat er nu een duidelijk beeld is van de bouwkosten en de gekozen bouwmethode, kunnen we in functie van het budget nog kleine wijzigingen aanbrengen aan het ontwerp. Dit is het definitieve ontwerp waarbij je de grondplannen, gevelzichten, een doorsnede en een inplantingsplan ontvangt. Dit vormt de basis van de aanvraagplannen voor de omgevingsvergunning. Bij een aanvraag dienen wij de materiaal- en kleurkeuzes door te geven alsook moeten de noodzakelijke verhardingen (toegangen tot woning zoals een pad, een oprit en een terras) aangevraagd worden. Deze keuzes dien je nu te maken en aan ons door te geven. 

 

Wanneer een definitief ontwerp bereikt is, wordt er een administratief aanvraagdossier opgesteld. Wij staan in voor de volledige samenstelling ervan. Wij vragen om tijdig de nodige informatie te bezorgen wanneer het bijvoorbeeld nodig is om bomen te kappen op het perceel voor de bouw van de woning en/of wanneer er een overkapping van de gracht moet worden opgetekend, ... Een dossier wordt digitaal ingediend via het omgevingsloket. Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid om de procedure van vergunningen te verenigen. Via het digitale systeem, komt de aanvraag terecht bij de gemeente van jouw bouwplaats. Om alles vlot te laten verlopen en het systeem van het omgevingsloket en de procedure van de vergunning te verduidelijken, nodigen wij je graag uit op ons kantoor. We overlopen je dossier en zorgen samen voor het ondertekenen en het indienen van het dossier. In onze klantenzone vind je een duidelijke handleiding en een handig schema terug om je dossier goed te kunnen opvolgen.

Met de aanvraagplannen voor de omgevingsvergunning kan jij of je (algemene) aannemer de nodige externe partijen aanstellen en de vereiste studies laten opmaken zoals een grondsondering, EPB en ventilatie, stabiliteitsstudie, veiligheids- en gezondheidsplan, ...
In onze klantenzone helpen we je op weg met enkele templates zodat je makkelijk zelf offerteaanvragen kan doen. Ook hier kunnen we je in contact brengen met betrouwbare en kwalitatieve studiebureaus waarmee we reeds meermaals goed hebben samengewerkt.

 

Wanneer de uitvoering van start zal gaan, zitten we samen voor een planbespreking. Tijdens een uitgebreide bespreking met jou, je (algemene) aannemer en eventuele studiebureaus overlopen we je bouwproject van a tot z. Praktische afspraken, technische details maar ook een heel aantal keuzes betreffende technieken, inrichting en afwerking komen aan bod. Doordat de verschillende partijen samen aan tafel zitten, met ieder zijn of haar expertise en visie, komen we dankzij de planbespreking tot een zeer compleet, doordacht, uitgepuurd en bijgevolg realistisch project. Op deze manier komt niemand voor verrassingen te staan. Er wordt proactief gehandeld. Jouw woning is één groot samenhangend geheel en geen som van losse, onsamenhangende onderdelen waarbij iedere partij enkel het zijne doet. 

Alle formules bevatten volgende onderdelen:

 • een welkomstpakket

 • toegang tot de klantenzone

 • een bespreking bij elke stap alsook aangepaste ramingen bij de verschillende varianten 

_
Basis
Compleet
Luxe
8. Werfopvolging
No
No
No
7. Nazicht uitvoeringsplannen
Yes
Yes
Yes
6. Planbespreking
Yes
Yes
Yes
5. Bouwaanvraag
Yes
Yes
Yes
4. Inspiratiesessie tuinaanleg
No
No
Yes
3. Definitief ontwerp
Yes
Yes
Yes
2. Suggestie interieur
No
No
Yes
1. 3D visualisatie
No
Yes
Yes

Basis

 • 1e voorontwerp (1 variant) 

 • 2e voorontwerp (1 variant)

 • 3e voorontwerp (1 variant)

Optie:

Wens je opgewerkte 2D-beelden van je woning, dan kan je dit toevoegen aan deze formule.

2.950,00 euro

Compleet

 • 1e voorontwerp (3 varianten)

 • 2e voorontwerp (2 varianten)

 • 3e voorontwerp (1 variant)

Optie:

Wens je opgewerkte 2D-beelden van je woning, dan kan je dit toevoegen aan deze formule.

3.850,00 euro

luxe ontwerp

 • 1e voorontwerp (5 varianten

 • 2e voorontwerp (2 varianten)

 • 3e voorontwerp (1 variant)

+ opgewerkte 2D-beelden van je gevels

4.950,00 euro

Alle vermelde tarieven zijn excl. BTW.

Opties niet meegerekend in getoonde totaalprijzen. 

bottom of page