top of page
KJ N382_04_edited.jpg

HALFOPEN EENGEZINSWONING
DMH | RUMST

Transparante gezinswoning met bureau

Deze woning is ontworpen voor een jong gezin dat de focus legt op het samenzijn. Er werd naar een optimale indeling van de woning gezocht rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de gevraagde functies en het budget. Transparante ruimtelijke woonvertrekken met optimaal zicht naar de tuin met een hedendaagse vormgeving zijn de basiskenmerken van deze woning.

Optimale circulatie

De zithoek is centraal geplaatst in de woning. Achteraan in nauw contact met de tuin door middel van grote glaspartijen is het kook- en eetgedeelte. Eveneens centraal in de woning is een ruime berging gelegen waarin alle noodzakelijke functies verborgen zitten. Doordat de berging zowel vanuit de inkomhal als de keuken toegankelijk is zorgt zij mee voor een optimale circulatie. 

 

Vooraan de woning bevindt er zich een fietsenberging en een bureauruimte. Zowel de bureauruimte als de inkomhal, kan volledig afgesloten worden door middel van schuifdeuren. Wanneer de schuifdeuren geopend zijn, is er doorkijk vanaf de voorgevel tot de achtergevel en vormt het gelijkvloers van de woning één open ruimte waarbinnen het zeer makkelijk te circuleren valt.

 

De locatie van de fietsenberging werd zeer bewust vooraan de woning geplaatst. Dit om het gebruik van de fiets te stimuleren. Vaak worden fietsen naast of achter de autostaanplaats voorzien waardoor er meestal een conflict ontstaat en je er niet echt goed aan kan. Door de fietsenberging vooraan te positioneren, kan iedereen vlot de fiets nemen en ben je sneller geneigd deze te gebruiken. De fietsenberging geeft in deze woning uit op de inkomhal waar een kastenwand ervoor zorgt dat alle jassen en schoenen netjes kunnen worden opgeborgen.​

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

halfopen woning in houtskelet

Rumst

open gelijkvloers

bureau

fietsenberging

wasplaats/berging

veel lichtinval

4 slaapkamers

2 badkamers

bouwaanvraag

bottom of page