type

bouwen van een vrijstaande eengezinswoning

 

ligging

Meerhout

 

realisatie

2013 - 2015

 

materialen

gevelsteen Vandersanden Robusta

gevelpanelen Trespa

Deze woning werd ontworpen voor een jong gezin met drie kinderen. Allereerst werd naar een geschikte indeling van de woning gezocht rekening houdend met de beschikbare oppervlakte en het budget. Het streefdoel was om een strakke hedendaagse doch betaalbare woning te bouwen die heel open is en veel lichtinval garandeert. Het perceel is gelegen in een nieuwe verkaveling. De voorgevel diende echter loodrecht op de straat te komen ook al loopt het perceel schuin naar achter. Er werd geopteerd om een wand te plaatsen op de bouwlijn om op die manier toch een recht volume voor de woning te creëren. De gelijkvloerse verdieping heeft staat zowel in relatie tot de straat als tot de tuin. De privacy van de bewoners wordt door de wand echter gegarandeerd. Het interieur is sober en fris en wordt opgefleurd door gebruik te maken van enkele accentkleuren.

Meer weergeven

KJ-Architect BVBA is ingeschreven op de tabel van Orde van Architecten - Provinciale Raad Antwerpen
Ondernemingsnummer BE 0651.624.125 -   Reglement van beroepsplichten