top of page

3 vragen die je jezelf stelt voor het ontwerp van je nieuwbouw

Voor een ontwerp op maat, hebben we voldoende input van jou nodig. Je zal niet alleen moeten nadenken over het uitzicht van je woning, maar vooral over je gebruikscomfort en de waarde van je huis op lange termijn. Wie weloverwogen keuzes maakt, profiteert daar achteraf dubbel en dik van. Bereid je goed voor.


Stel op voorhand vragen aan jezelf.


1. Wat is mijn budget?

Om een correcte offerte op te maken, zullen we je vragen wat je budget en je wensen zijn. Om snel te achterhalen of je wensen en bouwprogramma compatibel zijn met je budget, zullen we a.d.h.v. een haalbaarheidsstudie de proef op de som nemen.


2. Heb ik een voorkeur qua bouwtechniek?

Heb je een bepaalde bouwtechniek in gedachten, zoals klassiek metselwerk, houtskeletbouw, betonbouw of CLT? Laat dat dan al van bij de start weten. De opbouw van de verschillende technieken heeft een impact op het ontwerp en brengt mogelijkheden of beperkingen met zich mee.


3. Hoe gaan de werken worden uitgevoerd?

Wie zal de werken uitvoeren? Is dit een sleutel-op-de-deur-firma, een algemene aannemer, verschillende losse aannemers, jezelf,...? Denk goed na over de keuze van een je aannemer. Sleutel-op-de-deur firma's nemen bijvoorbeeld de hele coördinatie van de werken over waardoor je jezelf heel wat kopzorgen bespaart. Ga je zelf veel regelen en/of uitvoeren, zorg dan ervoor dat je je goed informeert.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page