KJ Architect 2_edited.jpg

Hoi, wij zijn
               KJ-Architect

Onze missie :       Realiseren van duurzame, functionele, hedendaagse woningen met warme  uitstraling voor bouwheren met een open blik op wonen. 

Waarom wij dit graag doen?

Het ontwerpen en realiseren van een woning is niet alleen inhoudelijk zeer interessant, afwisselend en uitdagend. Al van jongs af aan, waren wij geboeid door inrichting, vormgeving en creatief bezig zijn. Het is een uitdagende taak om telkens te zoeken naar de perfecte balans tussen de context (perceel, oriëntatie en omgeving), het programma van eisen en het beschikbare budget. Ook beseffen wij als architecten meer dan wie dan ook dat bouwen één van de grootste mijlpalen in een mensenleven is.

We gaan in dialoog, luisteren goed naar de noden en wensen van de bouwheer, destilleren het programma van eisen en onderzoeken de haalbaarheid van het project. We gaan creatief om met ruimte opdat een goed functionerende, comfortabele, hedendaagse, lichte en ruimtelijke woning ontstaat waar de bewoner zich nu en in de toekomst thuis zal voelen.

Wij halen voldoening uit het enthousiasme van onze bouwheren en vinden het fijn om onze ontwerpen gerealiseerd te zien.

Zin om samen te werken aan jouw droomwoning?

woning NN, Dessel, nieuwbouw, Interieur, architectuur, architect, Geel, Kathleen Jacobs, KJ-Architect

Het team

KJ Architect179.jpg

Kathleen Jacobs

a r c h i t e c t

z a a k v o e r d e r 

'Creatieve & sociale doorzetter'

 • 2008 - Architect, Universiteit Hasselt

 • Geniet van creatief bezig zijn

 • Ontwerper met oog voor detail

 • Uitpuren van een idee, het concept

 • Perfectionistische en pragmatische aanpak

 • Focus op ontwerp en klantencontact

 • Heeft een grote verzameling kussens

 • Verslaafd aan Cola Zero

KJ Architect149.jpg

Veerle Jacobs

i n t e r i e u r a r c h i t e c t   

f o t o g r a a f 

'Behulpzame & inventieve doener'

 • 2011 - Interieurarchitect, Universiteit Hasselt

 • Passie voor fotografie en vormgeving

 • Ervaring in ontwerp van maatwerk 

 • Ervaring in verlichting

 • Focus op interieur, beeldvorming en omgevingsvergunningen

 • Eet net iets té graag speculaas

bouwen in Geel, Kathleen Jacobs, KJ-Architect, Geel, Mol, Dessel, Retie, Arendonk, Kasterlee, Lichtaart, Balen, Herentals, Westerlo, Tongerlo

& Grijsje

o n z e   o f f i c e   m a s c o t t e

 

Onze aanpak

De klik met de klant is essentieel voor een geslaagde samenwerking. Wij kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt nagegaan of KJ-Architect een geschikte partner is voor jouw project. Aan de hand van een haalbaarheidstudie wordt nagegaan of je wensen kunnen worden omgezet in realiteit. Beslissen we om samen in zee te gaan, dan worden je noden en eisen verder in detail besproken. Dit programma vormt de basis voor een ontwerp op maat: de vormentaal vloeit voort uit een pragmatische benadering van het bouwprogramma en de context. Door in dialoog te gaan, goed te luisteren naar de wensen, streven we naar een concept dat meteen goed zit. Als bureau geloven we in compact bouwen met een efficiënte interne circulatie. Het resultaat is uitgepuurd, maar warm en hedendaags, met oog voor het leefcomfort, met respect voor de omgeving, functioneel en niet onbelangrijk; budget realistisch.

KJ Architect 8.jpg
KJ Architect127.jpg

Door de jaren heen hebben we de kans gehad om ons te specialiseren. Het resultaat is dat we vandaag als kantoor naar voor kunnen treden met ruime expertise in nieuwbouwprojecten van één - en meergezinswoningen, duurzame, ruimtelijke en functionele woningen met een hedendaagse uitstraling. De gezamenlijke passie voor architectuur en interieurarchitectuur zorgen ervoor dat we van een concept evolueren naar een echte thuis voor nu en in de toekomst. We kunnen niet alleen terugvallen op een jarenlange ervaring, maar ook op een uitgebreid netwerk aan kwalitatieve, betrouwbare algemene aannemers en studiebureaus. De vele succesvolle realisaties vormen het levende bewijs: bouwen is geen stresserende sprong in het diepe, maar een samenwerking die voldoening geeft, met prachtige projecten als resultaat!

Een gedetailleerd stappenplan over onze aanpak vind je terug bij de verschillende formules van ons aanbod.

 
 

Onze klanten

Heb je een open blik op wonen, durf je out-of-the-box te denken en heb je een positieve ingesteldheid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Ga je realistisch om met je budget? Staan je verwachtingen zoals de gewenste oppervlakte en functies, de graad van afwerking en het comfort niveau in relatie tot het beschikbare budget?

Geloof je dat kwalitatief en ruimtelijk wonen mogelijk is op een compactere oppervlakte door een doordacht, functioneel en ruimtebesparend ontwerp? Dan helpen we jou graag aan een duurzame, hedendaagse en lichte woning met warme uitstraling. 

Hecht je waarde aan een kwalitatieve uitvoering, wens je een vlot verloop van het bouwproces met één aanspreekpunt? Dan brengen we je graag in contact met een aantal betrouwbare algemene aannemers. Door met de juiste firma in zee te gaan, ben je zeker van kwaliteit, een goede planning en vlot bouwproces. 

Wanneer je van plan bent om met een kwalitatieve algemene aannemer te werken, zorgen wij voor de goede synergie tussen bouwheer, architect en aannemer. Wij zijn het ideale startpunt en bieden een meerwaarde voor jouw verrassend ruime droomwoning binnen het vooropgestelde budget.

Reviews

 
architectuur, architect, Geel, Kathleen Jacobs, KJ-Architect, nieuwbouw, algemene aannemer
“Onze visie: niet het zoveelste huisje in de rij. KJ-Architect haar eerste concept was meteen een voltreffer! Quasi géén opmerkingen op de 3D tekening, alleen de indeling vroeg iets meer tijd. Maar daar zijn we nu heel tevreden over de uiteindelijke opstelling. Kathleen heeft ons 'als leken in den bouw' uitstekend bijgestaan tijdens het hele proces.”
image0.jpeg

Nick & Lisa

Werken bij KJ-Architect?

Ben jij stagiair architect en op zoek naar een stageplaats? Ben je architect of interieurarchitect en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

In het kantoor van architecte Kathleen Jacobs werk je samen met interieurarchitecte Veerle Jacobs aan voornamelijk residentiële projecten (één- en meergezinswoningen, appartementen, zorgwoningen). Voor de versterking van het team zijn wij op zoek naar een gemotiveerde, zelfstandige medewerker.

 

Wij zijn momenteel op zoek naar een projectarchitect en een stagiair architect.