top of page
cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_50.jpg

Hoi, wij zijn
               KJ-Architect

Wie is KJ-Architect?

KJ-Architect is het architectenbureau van Kathleen Jacobs.”Ik ben geboren en getogen in Geel, in de groene Kempen, waar ik nog altijd woon en werk. Ik heb twee kindjes, en woon samen met mijn partner en pluskinderen. Ik heb intussen zelf twee keer gebouwd: een keer groot, en een keer compacter.

Als architect wil ik boven alles een passend huis maken voor mensen. ‘Bij jou kan ik mijn verhaal vertellen’, zei een klant me eens. En zo hoort het ook voor mij. Ik vertrek altijd vanuit het verhaal van de bouwheer. Hoe leven zij? Wat willen zij? Tijdens het tekenen figureren de gezinsleden als het ware in het ontwerp.

Ik ben opgegroeid in een huis met veel ramen en licht. Dat merk je in mijn ontwerpen. Als je de zon en het licht de hele dag kan voelen, dan voel je je beter.”

 

Haar creatieve zus, Veerle Jacobs, is een vaste waarde in het architectenbureau. “Ik ben interieurarchitect, en doe ook grafisch ontwerp en fotografie. Al van jongs af aan waren wij als zussen creatief bezig, en inrichting en vormgeving boeide ons. Ik ben intussen van Geel uitgeweken naar de Brusselse rand, waar ik met mijn partner en zoontje woon. Toen ik verhuisde, leek het moeilijk te combineren. Tot Kathleen zei: ‘tijdens corona lukte het toch ook, gedeeltelijk op afstand werken?’. En inderdaad, ik pendel nu regelmatig terug naar mijn thuisstad. Samen zijn Kathleen en ik heel aanvullend, zowel qua expertise als qua persoonlijkheid. In onze ontwerpen is altijd elk hoekje benut. Zo slagen we erin om heel ruimtelijk en praktisch te ontwerpen, en toch in sé een compacte woning te bouwen.” 

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_30.jpg

Kathleen: “Onze voldoening halen we uit het enthousiasme van de bouwheren. Onze missie is om voor hen een woning te ontwerpen die heel ruimtelijk is, met mooie uitzichten naar buiten en praktische functies. Het eindresultaat is in oppervlakte vaak compact, maar in woonbeleving open en ruim.”

Veerle: “Onze gezamenlijke passie voor architectuur en interieurarchitectuur maakt dat we samen een concept volledig uitbouwen tot een echte thuis, voor nu en de toekomst.”

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_39.jpg

Zin om samen te werken aan je droomwoning?

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_59.jpg

Het team

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_19.jpg

Kathleen Jacobs

a r c h i t e c t

z a a k v o e r d e r 

'Creatieve & sociale doorzetter'

 • 2008 - Architect, Universiteit Hasselt

 • Geniet van creatief bezig zijn

 • Ontwerper met oog voor detail

 • Uitpuren van een idee, het concept

 • Perfectionistische en pragmatische aanpak

 • Focus op ontwerp en klantencontact

 • Heeft een grote verzameling kussens

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_6.jpg

Veerle Jacobs

i n t e r i e u r a r c h i t e c t   

'Behulpzame & inventieve doener'

 • 2011 - Interieurarchitect, Universiteit Hasselt

 • Passie voor fotografie en vormgeving

 • Ervaring in ontwerp van maatwerk 

 • Ervaring in verlichting

 • Focus op interieur, beeldvorming en omgevingsvergunningen

 • Eet net iets té graag speculaas

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_20.jpg

Anissa Fillée

a r c h i t e c t 

'Leergierige & doordachte durver'

 • 2022 - architect, Universiteit Hasselt

 • Bezig met bijkomende opleiding tot renovatiecoördinator

 • Doordachte en perfectionistische aanpak 

 • Passie voor alles wat te maken heeft met (interieur)architectuur

 • Houdt van decoratie en inrichting

 • Grote dierenvriend

cByAnnaFotografie_KJArchitect_CorporateBrandingShootJan24_7.jpg

Philip Vliegen

a r c h i t e c t

'Gepasioneerde & technische meedenker'

 • 2019 - architect, Universiteit Hasselt

 • Focus op technische haalbaarheid

 • De man op de werf

 • Grote kennis van verschillende bouwsystemen

 • Stressbestendig, gaat graag uitdagingen aan

 • Houdt van avontuurlijke reizen

het team

Onze aanpak

De klik met de klant is essentieel voor een geslaagde samenwerking. Wij kiezen bewust voor een persoonlijke aanpak. Tijdens het kennismakingsgesprek ontdekken we samen of KJ-Architect een geschikte partner is voor jouw project. Indien nodig doen we een haalbaarheidstudie om na te gaan of je wensen kunnen worden omgezet in realiteit.

 

Beslissen we om samen in zee te gaan, dan worden je noden en eisen verder in detail besproken. Dit bouwprogramma vormt de basis voor een ontwerp op jouw maat, en zetten we met een pragmatische benadering om naar vormentaal. Door in dialoog te gaan, goed te luisteren naar de wensen, streven we naar een concept dat meteen goed zit. Een gedetailleerd stappenplan over onze aanpak vind je terug bij de verschillende formules van ons aanbod.

cByAnnaFotografie_KJArchitect_openingsreceptie_-9.jpg

& onze bouwvisie

23-04-21 opening kantoor-1.jpg

We geloven in compact bouwen met een efficiënte interne circulatie. Het resultaat is een uitgepuurde woning, die warm en hedendaags is, met oog voor leefcomfort en respect voor de omgeving. Een functionele woning ook, en niet onbelangrijk; budget-realistisch.

 

Door de jaren heen zetten we deze visie om naar een ruime expertise in nieuwbouwprojecten van één - en meergezinswoningen, die duurzaam, ruimtelijk en functioneel zijn met een hedendaagse uitstraling. Door onze jarenlange ervaring verzamelden we een uitgebreid netwerk aan kwalitatieve, betrouwbare algemene aannemers en studiebureaus.

 

Na veel succesvolle realisaties durven we vol overtuiging te zeggen aan iedereen die wil bouwen: ‘bouwen is geen stresserende sprong in het diepe, maar een samenwerking die voldoening geeft, met prachtige projecten als resultaat!’

onze aanpak
onze klanten

Onze klanten

Heb je een open blik op wonen, durf je out-of-the-box te denken en heb je een positieve ingesteldheid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Ga je realistisch om met je budget? Staan je verwachtingen zoals de gewenste oppervlakte en functies, de graad van afwerking en het comfort niveau in relatie tot het beschikbare budget?

Geloof je dat kwalitatief en ruimtelijk wonen ook compact kan zijn, mits doordachte en ruimtebesparende keuzes?  Dan helpen we jou graag aan een duurzame, hedendaagse en lichte woning met warme uitstraling.

Hecht je waarde aan een kwalitatieve uitvoering, wens je een vlot verloop van het bouwproces met één aanspreekpunt? Dan brengen we je graag in contact met een aantal betrouwbare algemene aannemers. Zo ben je zeker van kwaliteit, een goede planning en een vlot bouwproces. Wij staan dan ook garant voor een goede synergie tussen bouwheer, architect en aannemer.

Reviews

reviews
22-04-28 MV - geel-49.jpg
"Ik ben zeer tevreden over de inbreng van Kathleen bij de realisatie van ons project! Een combinatie van kennis, creativiteit en empathie van bij de start heeft bijgedragen tot de realisatie van onze droom!
 
Ik kijk dan ook met veel plezier terug op de samenwerking met KJ-Architect!
 
Bedankt!"
22-04-28 MV - geel-97.jpg

May V.

bottom of page