top of page

Info

FAQ

Veel gestelde vragen

Onze aanpak: eerlijk, toegankelijk en transparant

KJ Architect95.jpg

Nuttige websites

nuttige websites

Vlaanderen - Federaal

Vlaamse overheid - www.vlaanderen.be

Vlaanderen.be is de officiële website van de Vlaamse overheid. Hier vind je heel wat informatie over kwaliteitsvol, energiezuinig en betaalbaar wonen in Vlaanderen.

Ruimte Vlaanderen - www.ruimtevlaanderen.be

De website van het departement Omgeving, de Vlaamse overheidsdienst die bevoegd is voor Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu. Naast alle procedures en formulieren vind je er een overzicht van de wetgeving die van toepassing is op de ruimtelijke ordening en het leefmilieu in het Vlaams Gewest.

Omgevingsloket - www.omgevingsloketvlaanderen.be

Als je een nieuwe woning wil bouwen, een nieuwe constructie wil bouwen aan of rond de woning, of werken wil laten uitvoeren, dan heb je een bouwvergunning nodig. Voor kleine werken volstaat soms een melding bij jouw gemeente of geldt er een vrijstelling. Voor grotere projecten heb je een verkavelingsvergunning of een milieuvergunning nodig. Die drie vergunningen zijn gebundeld in de omgevingsvergunning. In het Omgevingsloket kan je als burger (bouwheer) of als architect de nodige vergunningen digitaal aanvragen of een melding maken.

Wonen Vlaanderen - www.wonenvlaanderen.be

De site van het agentschap Wonen Vlaanderen vertelt je meer over huren en verhuren, (ver)bouwen en kopen. Je komt er ook te weten welke premies er zoal bestaan.

Premiezoeker - www.premiezoeker.be

Hier kom je te weten op welke premies je in jouw gemeente recht hebt bij het bouwen en verbouwen. Je vindt er ook de toepassingscriteria en de voorwaarden.

BENOveren - www.mijnbenovatie.be

BENOveren staat voor BEter reNOveren. Het doel is een zo duurzaam mogelijke woning, waarin je je hele leven kan blijven wonen. Op www.mijnbenovatie.be kom je te weten hoe je dit kan doen en wat de voordelen zijn.

Geopunt Vlaanderen - www.geopunt.be

Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. Je vindt er onder meer de gewestplannen terug waarop je kan nagaan in elke zone jouw perceel ligt, luchtfoto’s en diverse kaarten waarop waterlopen, bedrijvenzones, zorgcentra en meer zijn aangeduid.

Onroerend erfgoed - www.onroerenderfgoed.be

Het agentschap Onroerend Erfgoed is bevoegd voor bouwkundig, archeologisch, landschappelijk en varend erfgoed. Op deze website vind je alles over archeologie, monumenten-en landschapszorg in Vlaanderen.

Websites over bouwen 

Bouwinfo - www.bouwinfo.be

Bouwinfo.be is een site over bouwen en verbouwen en biedt een ruim pakket aan actuele informatie aan in verband met de bouwsector.

Livios - www.livios.be

Op Livios.be vind je allerlei informatie over bouwen en verbouwen, huren, kopen en klussen.

Bouw en wonen - www.bouwenwonen.net

Alle informatie over bouwen, wonen, architectuur, renovatie, immo en meer.

Inspiratie

Entrr - entrr.be

Entrr.be is een online ontmoetingsplaats voor architecten, (ver)bouwers en producenten. Op Entrr.be vind je opmerkelijke projecten van Belgische architecten en informatie over innovatieve materialen.

Ecobouwers - www.ecobouwers.be

Ecobouwers is een onafhankelijke bouwsite over duurzaam bouwen en wonen. Op ecobouwers.be helpen geëngageerde milieubewuste (ver)bouwers en professionals iedereen die een duurzaam en energiezuinig huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen.

Mijn Thuis op Maat - www.mijnthuisopmaat.be

Tijdens Mijn Thuis op Maat kunnen bezoekers op één namiddag tal van architecturale woningen ontdekken, zowel nieuwbouwprojecten als renovaties. Mijn Thuis op Maat vindt elk jaar plaats in september.

De Vlaamse Renovatiedag -  www.devlaamserenovatiedag.be

De Vlaamse Renovatiedag (elk jaar in mei) biedt de gelegenheid om gerealiseerde renovatieprojecten te bezoeken. Als toekomstige verbouwer kan je je laten inspireren en informeren en in contact komen met de architect en bewoners.

KJ Architect 4.jpg

Wil jij ook een lichtrijke, kwalitatieve, compacte en warme woning?

cByAnnaFotografie_KJArchitect_openingsreceptie_.jpg
bottom of page