top of page
KJ N334_Dierckx - Dierckx DO 001 ok.jpg

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
DD | MOL

Warm en hedendaags

Bouwen van compacte vrijstaande eengezinswoning te Mol. Er werd naar een optimale en efficiënte indeling van de woning gezocht. Rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de wensen, het perceel, de oriëntatie en het budget. De woning wordt gekenmerkt door de grote raampartijen en de vide in de leefruimte. Deze zorgen ervoor dat de woning een enorme ruimtelijkheid uitstraalt en het contact met groene omgeving optimaal is. 

Dezeflde golflengte

Bij contact met deze bouwheer was snel duidelijk dat ze op dezelfde golflengte zaten dan de visie van KJ-Architect. Het ontwerp van de woning moest voornamelijk een warme en hedendaagse uitstraling omvatten. Het contact met de groene omgeving samen met een grote ruimtelijkheid en het comfort van de woning zijn de belangrijkste zaken die de bouwheer vooropstelde.

Doordachte indeling met kleine voetafdruk

Het gelijkvloerse niveau wordt optimaal benut. De wasplaats en fietsenberging zijn bewust aan de voorzijde van de woning geplaatst. Hierdoor zitten de leefruimtes aan de achterzijde van de woning. Circulatie zones zoals de inkomhal en overloop, zijn steeds voorzien van opbergkasten en zorgen ervoor dat er geen verloren ruimtes ontstaan. De leeffuncties zijn naast elkaar voorzien in een ruimte van 4,50m op 9,50m. 

 

Op de eerste verdieping zijn er 2 slaapkamers, een badkamer, apart toilet, een bureau en een overloop met dressing.

Groots gevoel

Om zoveel mogelijk licht in de woning te trekken zijn er achteraan in de gevel grote raampartijen voorzien met waar nodig ingewerkte screens. Door de grote ramen strategisch te plaatsen staat de hele woning in sterke relatie met de tuin en de omgeving en is de woning zeer lichtrijk. De vide boven de eethoek versterkt het ruimtelijk en groots gevoel en zorgt ervoor dat alle ruimtes in de woning met elkaar verbonden zijn.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

vrijstaande woning 

Mol

open leefruimte

aparte bureauruimte

wasplaats

2 slaapkamers

1 badkamer

vide

opgeleverd

bottom of page