top of page
KJ N294_Lankers - Herbosch VO8B interieur 1.jpg

HALFOPEN EENGEZINSWONING
LH | HERENTALS

Gedurfde kleurkeuze

Bouwen van ruime halfopen eengezinswoning te Herentals. Er werd naar een optimale en efficiënte indeling van de woning gezocht rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de wensen, het perceel, de oriëntatie en het budget. Aan de achtergevel is er een overdekt terras waardoor de leefruimte verlengd wordt tot in de tuin. De kleuren van de gevelmaterialen zijn gedurfd waardoor de woning zal opvallen in zijn omgeving.

Kleurrijke verschijning

KJ-Architect ontwierp een woning met een warme en hedendaagse uitstraling. Door de inkom wat dieper naar achter te plaatsen ontstaat er een overdekte inkom die ook als zonnewering voor de voordeur dient. Door de gevelbekleding te laten doorlopen langs de voordeur naar het raam in de voorgevel ontstaat er een dynamisch geheel. De gedurfde kleurkeuze qua dakafwerking en buitenschrijnwerk zorgen ervoor dat de woning zijn eigen karakter krijgt.

Doordachte indeling binnen halfopen volume

Het gelijkvloerse niveau wordt optimaal benut. De inkom en wasplaats zijn bewust aan de gesloten zijde van de woning geplaatst. Hierdoor kunnen de leefruimten voorzien worden van grote glaspartijen. De keuken en de eetruimte bevinden zich achteraan de woning met daarop aansluitend een overdekt terras. Hierdoor wordt het terras echt een deel van de woning en wordt de connectie met de tuin versterkt.

 

Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers, een ruime gezinsbadkamer, apart toilet, een berging en een overloop met bureau. Op de zolderverdieping is er een technische berging en zolderruimte.

Lichten en zichten

Om zoveel mogelijk licht in de woning te trekken zijn er zowel voor- als achteraan en in de vrijstaande zijgevel grote raampartijen voorzien met waar nodig ingewerkte screens. Door de grote ramen strategisch te plaatsen staat het gelijkvloers in sterke relatie met de tuin en de omgeving en is de woning zeer lichtrijk. Van vooraan de woning heb je een doorkijk tot aan de achtergevel. Hierdoor geeft de woning een eindeloze indruk. 

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

halfopen woning 

Herentals

open leefruimte

aparte speelruimte

wasplaats

3 slaapkamers

1 badkamer

bureau

opgeleverd

bottom of page