vrijstaande eengezinswoning, KD, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, traditioneel, bouwen

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
KD | GEEL

Budgetvriendelijke constructie

Hedendaagse gezinswoning in een nieuwe verkaveling te Winkelomhei in Geel. Er werd gekozen voor een strakke en eenvoudige architectuur waarbij zowel vorm als indeling werden geoptimaliseerd in functie van de bewoners en het budget. De woning heeft een open karakter. De keuken staat centraal in de woning en is daarmee het hart van de woning.

"De samenwerking met KJ-Architect is perfect verlopen. Vanaf het begin wordt er meegedacht en geluisterd naar de wensen van ons als bouwheer. Om na een perfecte opvolging en begeleiding tot een schitterend eindresultaat te komen.

Roel & Debbie

Zon in huis en zicht op de tuin

Dankzij de brede bouwzone en de zuid georiënteerde tuin werd er gekozen om de leeffuncties achteraan naast elkaar te positioneren zodat optimaal van het zonlicht en het uitzicht naar de tuin en achterliggende velden kan worden genoten. Om oververhitting te vermijden zijn er screens voorzien. Om het wooncomfort maximaal te garanderen gedurende het hele jaar is er een geothermische warmtepomp geïnstalleerd met passieve koeling en vloerverwarming op elke verdieping. 

Praktische indeling met fijne thuiswerkplek

Vooraan de woning is ruimte voorzien voor het plaatsen van een dubbele metalen carport die meteen ook zorgt voor een overdekte inkom. Via de inkom met veel opbergruimte en een toilet kan je zowel de zitruimte bereiken als een ruime berging/wasplaats. Centraal tussen de zit- en eetruimte is de keuken gepositioneerd met een mooie trap vertrekkende vanuit de eetruimte achter de keukenwand. Naast de keukenwand kan je eenvoudig te berging/wasplaats bereiken waardoor een optimale circulatie ontstaat doorheen het hele gelijkvloers. Onder de trap naar de verdieping is de trap naar de kelder.

 

Op de eerste verdieping valt je oog meteen op de open, ruime overloop die dienst doet als thuiswerkplek voor de bewoners. Een ruim bureau met veel kastruimte is dankzij de grote ramen met uitzicht op de tuin en de velden de ideale plek om van thuis uit te werken. Via de overloop bereik je de badkamer, een apart toilet, de master bedroom met dressing en 2 kinderkamers.

Eenvoudige constructie met oog voor detail en maatwerk

In functie van het budget en de wensen van de bouwheer werd er gekozen voor een compact en eenvoudig volume. Op die manier is het mogelijk wat budget te spenderen aan een iets duurdere gevelsteen die gelijmd is in wildverband alsook wat extra detaillering aan te brengen in het gevelmetselwerk. Ook naar de afwerking binnenin is extra aandacht gegaan.

Het maatwerk van de keuken loopt door via de deur naar de kelder en de vestiairekast in de inkomhal. De kast verbergt een schuifdeur om de leefruimte indien gewenst af te scheiden van de inkom. In de zithoek is er een speels accent met inbouwverlichting voorzien. Op de verdieping zit het ventilatietoestel weggewerkt achter een handige bergkast.

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

vrijstaande woning 

Geel

open leefruimte

centrale keuken

wasplaats

doucheruimte

bureauruimte

3 slaapkamers

1 badkamer

dressing

carport