top of page
KJ N377_04.jpg

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
VB | GIERLE

Landelijk en warm

Bouwen van charmante vrijstaande eengezinswoning in Gierle. Er werd gekozen voor een landelijke architectuur met klassieke toetsen en traditionele materialen waarbij zowel de vorm als indeling werden geoptimaliseerd in functie van het bouwprogramma. 

Praktisch en compact

De visie van de bouwheer was een budgetvriendelijke, open, compacte en landelijke woning, liefst met een grote glaspartij in de achtergevel. Met deze wensen en nog een aantal andere voorwaarden gingen we met veel enthousiasme aan de slag om een woning te ontwerpen binnen de bouwzone van het kavel. 

De woning heeft een simpele en rechte vorm waardoor de constructie zeer budget bewust is. Door de materiaalkeuzes en de accenten aan het buitenschrijnwerk door middel van verschillende balken, rollagen of luiken krijgt de woning zijn landelijk karakter. 

Bouwprogramma

Op het gelijkvloerse niveau is er een ruime inkomhal, een apart toilet, een berging en een open leefruimte/keuken met plaats voor een speelhoek of bureau. Grote ramen geven de woning een zeer transparant en open karakter dewelke het contact met zijn omgeving versterkt. 

Op de eerste verdieping vinden we een grote badkamer, apart toilet, een wasplaats en 3 slaapkamers. Op de overloop is er ook ruimte voor een kastenwand die meteen ook dienst doet als valbescherming aan de trap. 

Warm en gezellig interieur

Het interieur wordt getypeerd door warme en aardse tinten. Maatwerk in hout, een greige tegel, een steellook deur en een aantal accenten van indirecte verlichting zullen de woning veel warmte en gezelligheid geven. 

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

vrijstaande woning 

Gierle

open leefruimte

carport

3 slaapkamers

1 badkamer

wasplaats

berging

vergunning verleend

bottom of page