top of page
22-06-28 Thys Anita-28.jpg

HALFOPEN EENGEZINSWONING
AT | KASTERLEE

Een nieuw hoofdstuk

Bouwen van hedendaagse eengezinswoning in een nieuwe verkaveling te Kasterlee. Er werd gekozen voor een strakke architectuur waarbij zowel vorm als indeling werden geoptimaliseerd in functie van de bewoonster. De keuken en eethoek hebben een open karakter en staan in relatie tot de tuin. De vele zichtlijnen en lichtinval in deze halfopen woning zorgen voor een enorm ruimtelijk gevoel waardoor deze compacte woning een open en transparant karakter krijgt.

E-peil 3

S-peil 18

Kleiner wonen met meer wooncomfort

De bouwdame wenste graag een compacte en praktische woning die meer wooncomfort biedt dan haar vorige verouderde woning. Haar vorige woning had te grote ruimtes met veel warmteverlies en teveel onderhoud voor haar alleen. De compacte voetafdruk, praktische indeling, de technieken en isolatie zorgen dat de woning een hoog wooncomfort heeft.

 

De indeling van het gelijkvloers is op zich vrij traditioneel met vooraan de leefruimte, centraal de inkom en berging en achteraan een leefkeuken. Maar door de brede doorgang tussen leefruimte en keuken krijgt de woning zijn eigen karakter. De woning blijft op deze manier zeer open en transparant. De grote glaspartij aan de leefkeuken geeft de bouwdame toegang tot haar tuin, iets wat ze graag wenste.

Toegankelijkheid

Er werd voldoende aandacht besteed aan de mogelijkheid om mee te evolueren met de toekomstige noden en wensen. Brede deuropeningen en een open indeling zorgen ervoor dat de woning op het gelijkvloers rolstoeltoegankelijk is. Een brede en rechte trap maakt het plaatsen van een traplift later mogelijk.  

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

halfopen woning

Kasterlee

compact woning

toegankelijk

toegankelijk

carport

open doch apart

2 slaapkamers

1 badkamer

gevelsteen Vandersanden Billund WF

dakpannen Engobe mat zwart

ramen antractietgrijs 7016/097

bottom of page