vrijstaande eengezinswoning, NN, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, Dessel, traditioneel bouwen

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
NN | DESSEL

Altijd zon in huis

Op een driehoekig perceel, in de landelijke omgeving te Dessel ligt deze zonnige woning. Met een noordwest gerichte achtertuin was het een leuke uitdaging om de zon doorheen de woning te laten komen en de bewoners een warm en zonnig terras te bezorgen. De uitdaging ligt in het maximaal benutten van het zuiders zonlicht en het behouden van de ruimtelijkheid die de omgeving biedt.

Zonlicht primeert

De bouwzone van de woning is links vooraan op het kavel gepositioneerd, waardoor een groot deel van de tuin noordgericht is. Door niet de hele breedte van de bouwzone voor de woning te benutten, zijn er delen van de linker zijtuin die als tuin en/of terras kunnen dienst doen. De woning omarmd als het ware een zuid gerichte patio in de zijtuin van de woning. 

Eigenzinnig ontwerp van een compacte woning

De eet- en leefruimte is zijn achteraan in de woning geplaatst in relatie met de noodwest gerichte achtertuin. Het kookgedeelte ligt middenin, vlakbij het zonneterras. In de achtergevel en ter plaatse van het zonneterras in de zijtuin zijn er een aantal grote raampartijen voorzien die zorgen voor een zonnige en lichte woning. Vooraan de woning zit een wasplaats, toilet en doucheruimte. Via de zijdeur van de woning kan je eenvoudig de wasplaats maar ook de kelder bereiken.

Op de bovenverdieping zijn er 3 slaapkamers, een badkamer en een ruime overloop. De ruime overloop kan fungeren als speelruimte, bureau, dressing en/of logeerkamer.

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

vrijstaande woning

Dessel

open gelijkvloers

aparte bureau

wasplaats

bureauruimte

3 slaapkamers

1 badkamer

toegankelijke kelder

gevelsteen Vandersanden Billund W50

ramen signaalzwart textuur 9004TC