top of page
2024-03 Bens - Rathé-22.jpg

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
BR | Geel

Compact & gezellig

Woning BR is een warme en hedendaagse eengezinswoning in houtskelet te Geel voor een gezin van 2. Compact en praktisch bouwen, rekening houden met de onregelmatige vorm van het perceel, de oriëntatie en het budget zijn hier de belangrijkste aandachtspunten. De totale oppervlakte van de woning is 143m2.

 

De woning werd strak vormgegeven en is zeer efficiënt ingedeeld zodat er geen enkele ruimte verloren gaat. Toch overheerst er een ruimtelijk gevoel door onder andere de lichtinval en strategisch geplaatste grote ramen.

Maximaal licht en open zicht

Het perceel is noord georiënteerd. Om toch de zon in huis te brengen is er een groot raam op de verdieping in de voorgevel. Via een compacte vide naast de trap dringt op deze manier de zon binnen in de leefruimte zonder in te boete op gewenste privacy.

Het perceel heeft vooraan een onregelmatige vorm waar we optimaal gebruik van hebben gemaakt. Op deze manier trekken we de ochtendzon binnen in de keuken en de hobbyruimte. Door de breedte van de bouwzone vooraan maximaal te benutten blijft er meer ruimte over in de achtertuin.

Praktische indeling met fijne thuiswerkplek

Via de inkom met toilet en handige vestiaire vooraan de woning bereik je de berging en kom je in de leefkeuken. Deze is bewust en op vraag van de bouwheer deels gescheiden van de zithoek en de hobbyruimte. 

De wens van de bouwheer was een gezellige afsluitbare zithoek, een cocon waar je je kan ontspannen met uitzicht op de tuin. Ook een fijne hobbyruimte stond op het wensenlijstje van het koppel.

Via de trap in de zithoek met onderin handige bergruimte kom je op de bovenverdieping. Hier is een ruime en lichte thuiswerkplek met maximaal zicht op de tuin, een slaapkamer en een badkamer. Ook vanuit de slaapkamer kijk je uit op de tuin.

Inzetten op duurzaamheid

In functie van het budget en de wensen van de bouwheer werd er gekozen voor een compact en eenvoudig bouwvolume. De totale oppervlakte van de woning is 143m2. Op deze manier is het mogelijk om ook met een bescheiden budget te investeren in duurzame technieken. De woning is voorzien van screens, ventilatiesysteem D, zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp met actieve koeling en vloerverwarming op elke verdieping.

 

In het concept van de woning is rekening gehouden met levenslang wonen. Door slechts beperkte ingrepen is het mogelijk later een slaapkamer en badkamer te voorzien op het gelijkvloers. Met andere woorden, deze woning is volledig klaar voor de toekomst!

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

vrijstaande woning in houtskelet voor 2 personen

Geel

leefkeuken en afsluitbare zithoek

hobbyruimte

bureau voor thuiswerk

wasplaats

1 slaapkamer

1 badkamer

toekomstgericht

bottom of page