halfopen eengezinswoning, VS, Lier, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, houtskelet

HALFOPEN EENGEZINSWONING
VS | LIER

Ruimtelijk en compact ontwerp

Deze halfopen eengezinswoning in houtskelet is heel compact en beschikt toch over een verrassend ruimtelijk interieur. De woning heeft slechts een voetafdruk van 70m2. Ondanks de beperkte oppervlakte zijn we erin geslaagd een creatieve oplossing te bieden voor de noden en wensen van het jonge gezin rekening houdend met het beschikbare budget en het gevraagde wooncomfort. 

Verrassend ruimtelijk

De droom van de bouwheer was een open, transparante en lichte woning, liefst met een vide en een grote glaspartij in de achtergevel. Met deze wens en nog een aantal andere voorwaarden gingen we met veel enthousiasme aan de slag. Om het budget te respecteren werd geopteerd voor een compact bouwvolume. Ook met een bescheiden budget is het mogelijk om je dromen waar te maken als je maar de juiste prioriteiten stelt en open staat om out-of-the-box te denken. 

De woning beschikt over twee werkplekken. Zoals velen onder ons is ook deze bouwheer vandaag de dag aangewezen om van thuis te werken. Soms is het nodig wat privacy te creëren om te kunnen bellen en vergaderen zonder de andere te storen. De ene werkplek bevindt zich op het gelijkvloers aansluitend op de zithoek - afsluitbaar met een schuifwand. De andere werkplek bevindt zich op de eerste verdieping en geeft uit op de vide met zicht naar de tuin doorheen de grote glaspartij in de achtergevel. 

Functioneel en praktische indeling

Door out-of-the-box te denken is het mogelijk om ook in een compacte woning te werken met een vide. Deze bevindt zich achteraan de woning, boven de eetruimte. De leefruimte vormt één open geheel, ook met de werkplekken is er een nauwe relatie. 

Naast een fijne open werkplek is er op de eerste verdieping nog een master bedroom, een overloop met ruimte voor een kastenwand, een apart toilet en een badkamer met binnenraam op de vide en een subtiele wasruimte. Op de zolderverdieping zijn er twee kinderkamers voorzien, een technische ruimte en een toilet met wastafel.

Het programma van de bouwheer werd op deze manier volledig gerealiseerd. De indeling is functioneel en praktisch, heel ruimtelijk en creatief.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

halfopen woning in houtskelet

Lier

open gelijkvloers

vide

compact

lichtinval

2 bureauruimtes

3 slaapkamers

1 badkamer

planbespreking