top of page
HG - Geel-26.jpg

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
HG | GEEL

Transparante gezinswoning

Er werd gekozen voor een landelijke architectuur om te integreren in de groene en agrarische omgeving. Zowel vorm als indeling werden geoptimaliseerd in functie van het gezinsleven. De keuken en eethoek hebben een open karakter en staan in relatie tot de tuin. De vele zichtlijnen en lichtinval in deze vrijstaande woning zorgen voor een enorm ruimtelijk gevoel waardoor deze compacte woning een open en transparant karakter krijgt.

"Zowel de indeling als het uitzicht onze woning klopt helemaal! We wonen nu een 4-tal weken in onze woning en genieten elke dag met volle teugen van de praktisch ingedeelde ruimten.

Karen & Mieke

Zon in huis en zicht op de tuin

Door de woning dwars te positioneren op het perceel, krijgt de woning een grote en zuid georiënteerde tuin. De keuken en eethoek zijn centraal gelegen in de woning en voorzien van een grote raampartij én een vide. Dit zorgt voor een sterk open karakter en een optimale relatie met de grote tuin. De ruime zithoek heeft meer een gesloten karakter en zorgt ervoor dat het gezin gezellige tv-avonden kan beleven. Door raampartijen en deuropeningen goed te positioneren zorgen deze voor krachtige zichtlijnen en veel lichtinval. Hierdoor krijgt deze compacte woning een open en transparant karakter.

Praktische indeling met fijne thuiswerkplek

In de woning is naast een leefkeuken en zithoek ook een dubbele garage , een wasplaats, een apart toilet en een ruime inkomhal voorzien. Centraal is de leefkeuken gelegen dewelke voorzien is van een grote eettafel zodat vrienden en familie gemakkelijk mee kunnen aanschuiven. Via de keukenwand kan je eenvoudig de wasplaats bereiken waar ook de toegang tot de kelder is voorzien. 

 

Vanuit de inkomhal neem je de trap naar boven en kom je uit op een open en ruime overloop die uitgeeft op de vide boven de leefkeuken. Verder is er ook een open bureau voorzien met uitzicht op de tuin. Via de overloop bereik je de badkamer, een apart toilet, de master bedroom met dressing en twee kleinere slaapkamers.

Vakantiegevoel in eigen tuin

Het bijgebouw van deze woning werd meteen mee opgetrokken met de woning. Door het gebruik van dezelfde materialen zorgen beide gebouwen voor een mooie harmonie. De grote raampartijen aan de tuinzijde geven een echt vakantiegevoel.

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

vrijstaande woning 

Geel

centrale leefkeuken

zithoek

wasplaats

dubbele garage

bureauruimte

3 slaapkamers

1 badkamer

dressing

kelder

bottom of page