top of page
KJ N319_Cootjans Tycho OMV 3D SketchUp 1.0_1.jpg

HALFOPEN EENGEZINSWONING
CT | GROBBENDONK

Lichtrijke vide aan de voorgevel

Bouwen van halfopen eengezinswoning te Grobbendonk. Deze woning bevindt zich op een noordgericht perceel. Er werd naar een optimale indeling van de woning gezocht rekening houdend met de oriëntatie, de wensen en noden van de bouwheer en het budget. De keuken en eetruimte zijn gesitueerd aan de voorgevel met boven de eethoek een ruime lichtrijke vide. De zithoek is achteraan gesitueerd en heeft een panoramisch zicht op de tuin. 

Een hele dag zon

Het perceel is vrij noordelijk georiënteerd. Het ontwerp van de woning zorgt ervoor dat vanaf 's ochtends de zon binnen schijnt in de eethoek. Tijdens de dag draait het licht zich naar de keuken en tegen de avond is er de avondzon in de zithoek. De zithoek is zodanig georiënteerd dat je uitkijkt over de gehele diepte van het perceel. Zowel de leefkeuken als de zitruimte is voorzien van grote raampartijen om een maximaal contact met de omgeving te garanderen.

Opvallende uiterlijk

In de leefkeuken, aan het eetgedeelte is er een vide. Hierdoor is het raam in de voorgevel voorzien over twee verdiepingen en geeft dit de woning een uniek karakter. De verdeling door middel van zwarte verticale lamellen benadrukt de hoogte van de gevel en de woning. Deze woning sprint zeker uit ten opzichte van zijn omgeving door deze gedurfde keuze.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

haflopen woning

Grobbendonk

leefkeuken

zithoek

berging

inkom

2 slaapkamers

1 badkamer

start van de werken

bottom of page