top of page
halfopen eengezinswoning, DB, Geel, Arendonk, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, houtskelet

HALFOPEN EENGEZINSWONING
DB  | ARENDONK

Functionele en compacte halfopen woning

Een zeer compacte woning met aandacht voor ecologie met opvallend uiterlijk. Door de beperkte voetafdruk en simpele vorm van deze woning behaald de woning een zeer goede EPB-score. De doordachte indeling zorgt ervoor dat de bouwheer de gewenste functies, veel licht en ruimtelijkheid,  duurzame technieken en wooncomfort kon realiseren binnen het vooropgestelde budget. 

"Onze visie: Niet het zoveelste huisje in de rij. KJ-architect haar eerste concept was meteen een voltreffer! Quasi géén opmerkingen op de 3D tekening, alleen de indeling vroeg iets meer tijd. Maar daar zijn we nu heel tevreden over de uiteindelijke opstelling. Kathleen heeft ons ‘als leken in den bouw’ uitstekend bijgestaan tijdens het hele proces.”

image0.jpeg

Nick & Lisa

Opvallend uiterlijk

De eigenheid van de bewoners komt volledig tot uiting in het opvallend jasje van deze woning. Ze wilden graag een karaktervolle woning, niet zomaar het zoveelste huisje in de rij. Een kleurrijke gevelsteen, strakke belijning en uitgepuurde detaillering zorgen ervoor dat deze woning eruit springt.

Functioneel en praktische indeling

Door out-of-the-box te denken is het plan van deze woning helemaal te herleiden tot de essentie van een woning. De leefkeuken zit achteraan de woning en staat in verbinding met de leuke tuin. Door te werken met schuifwanden kan men kiezen of men de inkom en/of bureau open en/of gesloten laat. Dit zorgt ervoor dat de zithoek een open karakter heeft wanneer de wanden open staan en een meer gesloten en gezellige hoek gecreëerd wordt wanneer de wanden dicht zijn. Wanden die kunnen schuiven zorgen ervoor dat je de ruimtes op verschillende manieren kan indelen en functies kan combineren of net afsluiten van elkaar. Door het plaatsen van maatkasten wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte.

Centraal in de woning zit de trap met daaronder verrassend veel bergruimte en een toilet. Door de positie van de trap is de eerste verdieping optimaal ingedeeld tot 3 slaapkamers en een badkamer. Op de overloop bevindt zich een dressingkast en een compacte wasruimte. Geen enkel vierkante cm gaat zo verloren aan doorgangen of onnodige circulatie.

Eenvoud in materialen

Door het gebruik van sobere basiskleuren binnenin de woning komen de bewoners hun unieke vondsten en vintage meubels helemaal tot hun recht. 

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

halfopen woning in houtskelet

Arendonk

open leefruimte met afsluitbaar bureau

compacte voetafdruk

3 slaapkamers

1 badkamer

opbergruimte

opvallend uiterlijk

gevelsteen Desta Ordos Paars

dakpan Koramic Migeon Actua gewolk

ramen RAL 9005

bottom of page