halfopen eengezinswoning, PB, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur

HALFOPEN EENGEZINSWONING
PB  | GEEL

Transparante gezinswoning met praktijkruimte

Deze woning werd ontworpen voor een jong gezin waarbij het gezin centraal staat. Allereerst werd naar een optimale indeling van de woning gezocht rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de gevraagde functies en het budget. Er werd een krachtig concept ontwikkeld dat tot de oplevering in stand bleef: transparante ruimtelijke woonvertrekken met optimaal uitzicht naar de tuin.

De hedendaagse vormgeving met warm karakter maken het plaatje compleet.

'Dat onze kinderen zo makkelijk kunnen rondlopen en spelen in huis, is prachtig om te zien.'

Bouwheer PB  Geel

E-peil 19

K-peil 30

Frisse verschijning

KJ-Architect ontwierp een woning met een warme en hedendaagse uitstraling. Door de verspringing in de zijgevel ontstaat een overdekte inkom die doorloopt in de carport. Samen vormt dit een dynamisch geheel. De gebruikte materialen zijn een paars genuanceerde gevelsteen, zwart buitenschrijnwerk gecombineerd met houten gevelbekleding. 

Optimale circulatie

De zithoek is centraal geplaatst in de woning. Achteraan in nauw contact met de tuin door middel van grote glaspartijen is het kook- en eetgedeelte. Eveneens centraal in de woning is een ruime berging gelegen waarin alle noodzakelijke functies verborgen zitten. Doordat de berging zowel vanuit de inkomhal als de keuken toegankelijk is zorgt zij mee voor een optimale circulatie. 

 

Vooraan de woning bevindt er zich een fietsenberging en een bureauruimte. Zowel de bureauruimte als de inkomhal, kan volledig afgesloten worden door middel van een brede schuifwand. Wanneer de wanden geopend zijn, is er doorkijk vanaf de voorgevel tot de achtergevel en vormt het gelijkvloers van de woning één open ruimte waarbinnen het zeer makkelijk te circuleren valt.

 

De locatie van de fietsenberging werd zeer bewust vooraan de woning geplaatst. Dit om het gebruik van de fiets te stimuleren. Vaak worden fietsen naast of achter de autostaanplaats voorzien waardoor er meestal een conflict ontstaat en je niet goed aan de fietsen kan. Door de fietsenberging vooraan te positioneren, kan iedereen vlot de fiets nemen en ben je sneller geneigd deze te gebruiken. De fietsenberging geeft in deze woning uit op de inkomhal waar een kastenwand ervoor zorgt dat alle jassen en schoenen netjes kunnen worden opgeborgen.

Voor de bovenverdieping is er geopteerd om de badkamer centraal in de woning te voorzien. Rondom deze badkamer kan je via de gang, die voorzien is van een ruime kastenwand, de 4 slaapkamers bereiken. Via een raam in de zijgevel - tegenover een mat binnenraam aan de badkamer komt er daglicht binnen in de badkamer zonder in te boeten aan privacy en functionaliteit. 

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

halfopen woning met praktijkruimte

Geel

open leefruimte

aparte praktijkruimte / bureau

fietsenberging

carport

4 slaapkamers

1 badkamer

gevelsteen Wienerberger Iluzo Pagus Paars

dakpan Eternit Domino - mat zwart

hout Afromosia

ramen RAL 9005