top of page
halfopen eengezinswoning, HD, Rijkevorsel, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, traditioneel bouwen, keuken

HALFOPEN EENGEZINSWONING
HD  | RIJKEVORSEL

De rust van maatwerk in een woning

In de rustig gelegen straat, in Rijkevorsel staat deze hedendaagse en karaktervolle woning voor een jong gezin. Met de (groot)ouders vlakbij was dit voor deze bouwheren een ideale plek om te wonen. De uitdaging ligt in het maximaal benutten van de kavel en het behouden van de ruimtelijkheid en rust die de omgeving biedt.

“Bij KJ-Architect werd er oprecht geluisterd naar onze wensen omtrent uitzicht en praktische indeling van onze toekomstige woning.  Samen zijn we tot een resultaat gekomen, waarbij we zowel inzake exterieur als interieur fier op kunnen zijn”

Jeroen & Britt

Wonen aan de tuin

De opgave was duidelijk. De bouwheer wilde een grote interactie met de tuin en de rustige omgeving alsook een praktische indeling en budget-realistische constructie waren belangrijke focuspunten.

Stoer en eerlijk

Het uitgangspunt om gebruik te maken van eerlijke en stoere materialen is verenigd in de trap die als een sculptuur is ontworpen en tot in het detail werd afgewerkt. Vooraan de woning bevindt er zich een apart bureau, de inkom met vestiaire dicht aansluitend bij een handige wasplaats. In het hart van de woning is de keuken geplaatst die in sterke relatie staat tot de zit- en eetruimte achteraan de woning. Via de halfopen trap die start in de keuken kom je op de eerste verdieping waar de master bedroom met dressing, de ruime badkamer en een technische berging is gevestigd. Op de bovenste verdieping is er ruimte voor de kinderkamers met een gedeeld werkhoekje. 

Architectuur & interieur

De combinatie van tijdloze en hedendaagse materialen is in balans. De leefruimte werd voorzien van een tijdloos parket, andere gedeeltes werden afgewerkt met een lichtgrijze tegel. Neutraal wit maatwerk zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Toch zijn er speelse accenten door bijvoorbeeld de centrale Z-vormige trap in een jasje van eik te voorzien en extra houten accenten in het maatwerk.

Dankzij de toepassing van een puur en subtiel pallet van materialen heeft de woning een luxe en hoogwaardig karakter. 

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

halfopen woning met carport

Rijkevorsel

open leefruimte

aparte bureau

wasplaats

carport

3 slaapkamers

1 badkamer

gevelsteen Vandersanden Lima

ramen RAL 7021

gevelbekleding RAL 7021

bottom of page