halfopen eengezinswoning, RP, Nijlen, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, leefruimte, keuken, maatwerk, traditioneel bouwen

HALFOPEN EENGEZINSWONING
RP | NIJLEN

Speelse insprongen met een functie

In deze nieuwe verkaveling te Nijlen staat deze tijdloze woning voor een jong gezin. Het bouwprogramma, het budget en de oriëntatie van het perceel zorgden voor een uitdagend ontwerpproces. Door te werken met een insprong aan de keuken komt het zonlicht gedurende de hele dag binnen in de keuken en de leefruimte. 

“Onze samenwerking met KJ Architect is heel vlot verlopen en was een goede keuze. Kathleen en Veerle luisterden naar onze wensen, deden creatieve suggesties, waren zeer beschikbaar voor overleg en aanpassingen en volgden de werken samen met ons op. Zij bouwden zo mee aan onze thuis!”

Jonathan & Sien

E-peil 15

S-peil 28

Tijdloos wonen

De wensen van de bouwheer waren helder. Men wilde graag een tijdloze, functionele woning met voldoende interactie tot de omgeving. Door de insprong aan de zijgevel ontstaat er een speels volume dat er voor zorgt dat het licht gedurende de hele dag binnen schijnt in de keuken en de leefruimte. Samen met de carport die mee vormgegeven werd, vormt dit een sober en tijdloos geheel. Het gebruikte materialen zijn een lichtgrijs genuanceerde gevelsteen gecombineerd met zwarte gevelbekleding en buitenschrijnwerk.

Stoer en eerlijk

De eet- en leefruimte zijn achteraan in de woning geplaatst in nauwe relatie met de tuin, het kookgedeelte middenin. Ter plaatse van de achtergevel zijn er een aantal grote raampartijen voorzien die voor het doorzicht naar de tuin en de landelijke omgeving zorgen. De trap is centraal gelegen. Aan de voorkant van de woning zit een ruime wasplaats/berging en een afzonderlijk bureau.

 

Voor de bovenverdieping is er geopteerd om vooraan de woning 2 kinderkamers te voorzien. Centraal zitten de natte ruimtes, een ruime gezinsbadkamer en een kleinere douchekamer. Via de douchekamer kom je in de dressing en vervolgens in de master bedroom achteraan de woning. Door de grote ramen kan je vanuit de slaapkamer genieten van het uitzicht op de tuin en de landelijke omgeving.

Zwart | Wit

De bouwheer wilde graag voldoende contrasten in hun interieur die passen bij de tijdloze architectuur en materialen van de woning. Het maatwerk werd daarom uitgevoerd in wit en zwarthout, kleuren die ook in de gevels terugkomen. Neutraal wit maatwerk zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Toch zijn er speelse accenten door de insprongen waar accessoires of memorabilia geëtaleerd kunnen worden.

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

halfopen woning met carport

Nijlen

open leefruimte

aparte bureau

wasplaats

berging

carport

3 slaapkamers

2 badkamers

gevelsteen Wienerberger Agora agaatgrijs M50 (wildverband)

ramen RAL 9005

gevelbekleding RAL 9005