top of page
halfopen eengezinswoning, KJ, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, kantoor, bureau, traditioneel bouwen

HALFOPEN EENGEZINSWONING
KJ  | GEEL

Verrassend ruime woning met kantoor

De eigen woning van Kathleen is een verrassend ruime woning waarbij overvloedige lichtinval en een warme uitstraling voorop staan. Door de optimale indeling over 4 verdiepingen is deze woning een prachtig voorbeeld van hoe een doordacht en ruimtebesparend ontwerp van een woning met beperkte voetafdruk toch ruimte kan bieden aan een samengesteld gezin met 4 kinderen en een kantoor voor een team van 3 personen.

'Wanneer klanten hier komen voor een bespreking kunnen we meteen tonen hoe een beperkte oppervlakte alle functionaliteiten kan bevatten en ook heel ruimtelijk aanvoelt. De reactie die ik meestal krijg van mensen die voor het eerst mijn woning langs binnen zien is: 'Amai! Je zou langs buiten nooit denken dat deze woning zo ruim, licht en open is! '

Kathleen Jacobs

Opvallend uiterlijk

De eigen woning van Kathleen heeft een opvallend uiterlijk door de keuze van oranje/rode gevelsteen met beige accenten in combinatie met de grijs/beige gevelbekleding en buitenschrijnwerk. De woning valt op in zijn omgeving door zijn uiterlijk maar ook door zijn compactheid.

Wonen geoptimaliseerd

Kathleen koos bewust om de leeffuncties allemaal achteraan de woning te voorzien. Zo staan de keuken, eetruimte en zithoek in nauw contact met de tuin en met elkaar. Om gedurende de hele dag zon in de woning te trekken is er een groot raam aan de voorgevel waar de oostzon 's morgens de keuken verlicht. Zo drink je aan het keukeneiland je eerste koffie van de dag in de zon. Boven de eettafel is een vide voorzien die door de zuidelijke oriëntatie zorgt voor een mooie lichtinval in de eet- en zithoek. Tevens zorgt de vide voor een relatie met de kantoorruimtes op de eerste verdieping. De trap heeft een centrale plaats in de woning. Zowel letterlijk als figuurlijk zijn de 3 boven elkaar liggende trappen uit rubberwood het hart van de woning.

Vooraan de woning bevindt er zich een wasplaats/fietsenberging die aansluit op de inkomhal. De locatie van de fietsenberging werd zeer bewust vooraan de woning voorzien, om het gebruik van de fiets te stimuleren. Door de positionering van de wasplaats/berging vlakbij de vestiairekast van de inkomhal belanden de schoenen en jassen van de kinderen, bij thuiskomst met de fiets, toch op de juiste plaats. 

Enkele slaapkamers, een ruime badkamer met apart toilet, een overloop met dressingkast en een technische berging zijn gesitueerd in de leefkelder. Om deze ruimtes van voldoende daglicht te voorzien, werd achter de woning een uitsparing voorzien waardoor een patio wordt gecreëerd en er daglicht in deze kamers binnenvalt. De overige slaapkamers zitten onder het hellend dak. Op de zolderverdieping zijn er nog 2 slaapkamers, een apart toilet, een douchekamer en een speelhoekje. In totaal zijn er in deze woning 5 slaapkamers.

Werken binnen een huiselijke sfeer

Het kantoorgedeelte bevindt zich volledig op de eerste verdieping. Aan de voorgevel is er een ruim bureau over de gehele breedte van de woning die door grote raampartijen in relatie staat met de straat en de omgeving. Screens en overal vloerverwarming aangestuurd door een geothermische warmtepomp met een module voor passieve koeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat zowel tijdens de winter als de zomer. Achteraan de woning zit een aparte ruimte voor een extra bureau met vergaderruimte. In deze ruimte is een volledige glazen wand geplaatst aan de zijde van de vide. Dit zorgt voor een ruimtelijke ervaring en een innige relatie tot de benedenverdieping. Tussen beide bureauruimtes in is een kastenwand met kitchenette geplaatst alsook nog een werkhoekje voor de kinderen dat uitgeeft met een houten balustrade uit rubberwood op de leefruimte.

Fotografie: Jacobs Veerle

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

halfopen woning met praktijkruimte

Geel

open leefruimte

2 aparte kantoorruimtes met kitchenette

fietsenberging

5 slaapkamers

2 badkamers

voldoende opbergruimte

gevelsteen Wienerberger Archipolis Volt Rood

dakpan Wienerberger Actua 10 LT natuurrood

ramen RAL 1019

gevelbekleding RAL 1019

bottom of page