vrijstaande eengezinswoning, MV, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, traditioneel, bouwen

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
MV | GEEL

Voor nu en later

Bouwen van hedendaagse eengezinswoning te Geel. Er werd gekozen voor een strakke architectuur waarbij zowel vorm als indeling werden geoptimaliseerd in functie van de bewoonster. De leefruimte heeft een zeer open karakter en staat in relatie tot de tuin die zich rondom de woning bevindt. Het creëren van een vakantiegevoel in je eigen huis was één van de uitgangspunten.

Toegankelijkheid

Voor de bouwheer, waarvan de kinderen reeds het huis uit zijn, realiseerden we een hedendaagse woning waarbij voldoende aandacht werd besteed aan de mogelijkheid om mee te evolueren met de toekomstige noden en wensen. Brede deuropeningen en een open indeling zorgen ervoor dat de woning op het gelijkvloers rolstoeltoegankelijk is. Een bredere trap maakt het plaatsen van een traplift later mogelijk.

Vakantiegevoel in eigen huis

Het ontwerp wordt gekenmerkt door het L-vormig volume dat een zonneterras omarmd voorzien van een lamellendak. Het grote hoekraam zorgt ervoor dat er vanuit de keuken en leefruimte genoten kan worden van de mooie stadstuin alsook dat de zon de woning kan binnentreden. Door het voorzien van de screens en het lamellendak wordt oververhitting vermeden. 

Door het open karakter van het gelijkvloers en het voorzien van grote ramen wordt de tuin en de leefruimte één geheel. Het nodigt je uit om veelvuldig gebruik te maken van het zonneterras.

Op het gelijkvloers is er verder een wasplaats met zijdeur, voorzien van maatwerkkasten, een inkomhal met tijdloze eiken trap, een apart toilet en een vestiaire. Op de verdieping zijn er 2 slaapkamers, een badkamer, een strijkkamer, een technische berging en een overloop met dressing. Door gebruik te maken van maatwerkkasten doorheen de hele woning is er enorm veel opbergruimte.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

vrijstaande woning

Geel

open leefruimte

toegankelijk

zonneterras

tuinberging

strijkkamer

2 slaapkamers

1 badkamer

FASE

opgeleverd