vrijstaande eengezinswoning, OA, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, houtskelet, bouwen

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
OA | SCHILDE

Kleine voetafdruk

Bouwen van vrijstaande eengezinswoning in een bosrijk recreatiegebied te Schilde. Er werd naar een optimale en efficiënte indeling van de woning gezocht rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de wensen en noden van de bouwheer, de strenge bouwvoorschriften, de mogelijkheden van het perceel, de oriëntatie en het budget. De woning werd sober en tijdloos vormgegeven en is voorzien in een donkere gevelsteen met accenten in hout, dit zorgt voor een mooie intergratie in zijn natuurlijke omgeving.

Bouwen in recreatiegebied

Het perceel is gelegen in een bosrijk recreatiegebied. Uitzonderlijk mag hier een eengezinswoning gebouwd worden onder strenge voorwaarden. Het maximale bouwvolume werd benut maar heeft met 80m2 een kleine voetafdruk en met 142m2 een beperkte totale oppervlakte. Binnen het opgelegd maximale volume werd gezocht naar een efficiënte indeling om geen oppervlakte verloren te laten gaan. 

Door de strategische plaatsing van de woning en het voorzien van grote raampartijen in zowel voor-, linker- als achtergevel kan je in de woning gedurende de hele dag volop genieten van de winterzon en van het uitzicht op het bosrijk gebied.

Efficiënte indeling met ruimtegevoel

Ondanks de beperkte oppervlakte hoef je in deze woning niet in te boeten op leef- en woonkwaliteit. De keuken en leefruimte voelen ruim aan, beschikken over voldoende bergruimte en hebben een open karakter. Er is verder op het gelijkvloers een inkom met praktische vestiaire en een toilet alsook een ruime berging/wasplaats die bereikbaar is vanuit de zijtuin en de keuken. De trap met onderin extra bergruimte staat centraal tussen de zit- en eethoek om op de verdieping geen vierkante meter verloren te laten gaan aan onnodige circulatie. Eens op de verdieping is er een compacte overloop met handige kastruimte, een ruime badkamer, 2 slaapkamers en een hobbyruimte. 

Streven naar eenvoud en integratie in de omgeving

In functie van het budget, de strenge bouwvoorschriften en de wensen van de bouwheer werd er gekozen voor een compact en eenvoudig bouwvolume.

Door de sobere tijdloze vormgeving, harmonieus geplaatste raampartijen en het voorzien van accenten in hout past deze woning binnen zijn context.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

vrijstaande woning

Schilde

leefkeuken

zithoek

slimme opbergruimte

berging

2 slaapkamers

hobbykamer

budgetvriendelijke constructie

planbespreking