vrijstaande eengezinswoning, PV, Laakdal, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, houtskelet

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
PV | LAAKDAL

Langgevelwoning met praktijk

Bouwen van moderne vrijstaande eengezinswoning in houtskelet te Laakdal met ruimte voor een praktijk. Door de vormgeving van een langgevelhoeve past de woning perfect in zijn landelijke omgeving. De woning heeft een open karakter, voldoende ruimtelijkheid werd gecreëerd en veel natuurlijk licht kan de woning binnendringen. 

Transparante gezinswoning met praktijkruimte

Deze vrijstaande langgevelwoning bevat zowel een transparante gezinswoning als een groepspraktijk voor therapie. Allereerst werd naar een optimale indeling gezocht rekening houdend met de gevraagde functies, de beschikbare oppervlakte en het budget. De leeffuncties van de gezinswoning zijn volledig op de tuin gericht met de gunstige oriëntatie en het prachtig uitzicht als kers op de taart. Om het gezin van voldoende privacy te voorzien is de groepspraktijk deels vooraan en deels op de eerste verdieping gesitueerd.

Groepspraktijk Uitzicht opent weldra! We wensen hen vanwege het hele KJ-Architect Team van harte proficiat en veel succes in de toekomst!

We brengen hen binnenkort zeker nog een bezoekje om er een mooie fotoreportage te maken.

www.groepspraktijkuitzicht.be

Combinatie wonen en werken

Om de wens in te willigen van de bouwheer om zijn nieuwe woning van een groepspraktijk voor therapie te voorzien werd er allereerst gezocht naar een optimale indeling. Er werd rekening gehouden met de verschillende factoren die belangrijk zijn. Om zowel budgettaire redenen, maar ook omdat een langgevelwoning nu eenmaal perfect binnen een landelijke context past werd er gekozen voor deze eenvoudige vorm. Het perceel heeft een brede bouwzone die we optimaal hebben benut. Op deze manier blijft er meer diepte over van de achterliggende tuin en kan je door de grote raampartijen vanuit alle leeffuncties in de woning genieten van het prachtige uitzicht op de landelijke omgeving.

Het praktijkgedeelte is vooraan de woning gepositioneerd om zoveel mogelijk privacy voor de bewoners te garanderen. De praktijk bevat twee kabinetten, een inkom met wachtruimte en toilet op het gelijkvloers en een derde kabinet en polyvalente vergaderruimte op de eerste verdieping. Het kabinet en de polyvalente ruimte van de praktijk op de verdieping kijken uit op de velden door de grote ramen aan de rechter zijgevel.

Optimale circulatie en ruimtegebruik

De voordeur van de gezinswoning bevindt zich aan de rechter zijgevel. Van hieruit bereik je de ruime zitruimte die aansluit op de open eetruimte en keuken met eiland. Aansluitend op de keuken is er wasplaats/berging met toegang tot een overdekt terrasje. Bij deze overdekte inkom is een apart toilet zodanig dat je dit makkelijk vanuit de tuin kan bereiken. Links naast de woning is een zone voorzien voor het plaatsen van een carport.

Via de trap in de open zitruimte bereik je de verdieping van de woning. Op deze verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, een badkamer en een open overloop met fijne werkplek.

Door het dak aan de achtergevel te voorzien van een ruime uitbouw komt er in de polyvalente ruimte, master bedroom en badkamer ruimte vrij. Vanuit de slaapkamer en badkamer kan je ook daar genieten van het wijdse uitzicht.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

vrijstaande woning met praktijkruimte

Laakdal

open leefruimte

3 kabinetten 

1 polyvalente ruimte voor workshops of sessies

privé inkom en inkom praktijk gescheiden

wasplaats

3 slaapkamers

1 badkamer

overdekt terras

carport

opgeleverd