top of page
halfopen eengezinswoning, SG, Nijlen, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, houtskelet

HALFOPEN EENGEZINSWONING
SG | NIJLEN

Belang van doordacht maatwerk

Bouwen van halfopen eengezinswoning in houtskelet te Nijlen. Er werd naar een optimale en efficiënte indeling van de woning gezocht rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de wensen, het perceel, de oriëntatie en het budget. De leefruimte is voorzien van veel daglicht en bied voldoende opbergruimte voor de ruime boekencollectie van het gezin. 

Leeshoekje aan het raam

De wensen van de bouwheer waren helder. Men wilde graag een hedendaagse, functionele eengezinswoning met in de leefruimte plaats voor een grote verzameling boeken en een gezellig leeshoekje. Door maatwerk te voorzien rondom een groot raam in de zijgevel ontstaat een lichtrijk zitplekje waar eveneens de collectie boeken kan worden opgeborgen.

Doordachte indeling binnen compact volume

In functie van het budget en wensen van de bouwheer werd er gekozen voor een compact en eenvoudig volume. Binnen dit volume werd gezocht naar de meest praktische indeling die er tevens voor zorgt dat de woning licht en ruim aanvoelt. Zo is er in de keuken gekozen voor een L-vorm in plaats van de ter werken met een eiland om op die manier een grotere open ruimte te bewaren die flexibel is en kan mee evolueren met de noden van het gezin.

 

Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers, een badkamer, apart toilet en een overloop met ruime kastenwand. Op de zolderverdieping is er een bureau en een technische berging.

Lichten en zichten

Om zoveel mogelijk licht in de woning te trekken zijn er zowel voor- als achteraan en in de vrijstaande zijgevel grote raampartijen voorzien met waar nodig ingewerkte screens. Door de grote ramen strategisch te plaatsen staat het gelijkvloers in sterke relatie met de tuin en de omgeving en voelt de compacte woning verrassend ruim aan.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

halfopen woning in houtskelet

Nijlen

open leefruimte

veel berging voor boeken

wasplaats

3 slaapkamers

1 badkamer

opgeleverd

bottom of page