top of page
vrijstaande eengezinswoning, SV, Hoogstraten, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, levenslang wonen, traditioneel bouwen

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
SV | HOOGSTRATEN

De keuken centraal

Uiteraard kan elke architect een vrijstaande woning in een nieuwe verkaveling met een beperkte bouwzone ontwerpen. Maar om een woning te realiseren die zowel ruimtelijk als esthetisch een meerwaarde oplevert, is meer aandacht vereist. KJ-Architect heeft op deze manier al vele woningen met zorg ontworpen op een beperkte oppervlakte. Zo ook deze woning te Hoogstraten.

E-peil -12

S-peil 28

Toegankelijkheid

Voor een koppel, waarvan de kinderen reeds het huis uit zijn, realiseerden we een hedendaagse woning waarbij voldoende aandacht werd besteed aan de mogelijkheid om mee te evolueren met de toekomstige noden van de bouwheer. Brede deuropeningen en een open indeling zorgen ervoor dat de woning op het gelijkvloers rolstoeltoegankelijk is. Een bredere rechte trap maakt het plaatsen van een traplift later mogelijk.

Optimaal gebruik van de ruimte

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een centrale keukenblok middenin de woning. Een helder volume met een verlaagd plafond zorgt voor een contrast met de zitruimte vooraan en de eethoek achteraan. Het raam in de zijgevel, even breed als de keukenwand en -eiland, versterkt het concept. 

Op het gelijkvloers is er verder een ruime garage, inkomhal, apart toilet en een wasplaats. Door gebruik te maken van maatwerkkasten doorheen de hele woning is er enorm veel opbergruimte en zit alles zoals bijvoorbeeld ook de technieken van de woning netjes weggeborgen.

Energiebewust

Door de vorm van de woning, de doorgedreven isolatie, de gebruikte technieken, het plaatsen van de nodige zonwering en de luchtdichte uitvoering bekomt deze woning zelfs een negatief E-peil. 

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

MATERIALEN

vrijstaande woning met gekoppelde garage

Hoogstraten

open gelijkvloers

inpandige garage

wasplaats

centrale keuken

3 slaapkamers

1 badkamer

overdekte inkom

lage EPB-score

gevelsteen Heylen Ceramics Le mix 131216 WF

Ramen in aluminium RAL 9005

bottom of page