top of page
vrijstaande eengezinswoning,HM, Herentals, Geel, nieuwbouw, bouwen, architect, gezinswoning, interieur, architectuur, houtskelet, bouwen

VRIJSTAANDE EENGEZINSWONING
HM | HERENTALS

Praktijk kinderarts en gezinswoning

Bouwen van vrijstaande eengezinswoning met praktijkruimte in houtskelet te Herentals. Deze woning bevindt zich op een ruim schuin lopend perceel. Er werd naar een optimale indeling van de woning gezocht rekening houdend met de de vorm van het perceel, de oriëntatie, de wensen en noden van de bouwheer en het budget. De keuken en leefruimte hebben een zeer open karakter en staan in relatie tot de tuin. Vooraan de woning is een praktijkruimte die gescheiden is van de leefruimtes van de woning en toegankelijk is via een aparte de inkom met wachtruimte. Deze praktijkruimte kan indien nodig omgevormd worden tot slaapkamer met het oog op levenslang wonen.

Zicht op de tuin en een hele dag zon

Het perceel is westelijk georiënteerd. Het ontwerp van de woning zorgt ervoor dat vanaf 's ochtends de zon binnen schijnt in de keuken. Tijdens de dag kan ook in de eethoek van de zon genieten en vervolgens geniet je vanuit de keuken eet- en zithoek van de avondzon. De zithoek is zodanig georiënteerd dat je uitkijkt over de gehele diepte van het schuinlopend perceel. Zowel de keuken als de leefruimte is voorzien van grote raampartijen om een maximaal contact met de tuin te garanderen. Aansluitend op de keuken en de eethoek is er een overdekt terras. 

Wonen en werken gecombineerd

De artsenpraktijk met aparte inkom, wachtruimte en toilet is vooraan gevestigd. Via de rechter zijgevel bereik je de ruime en praktische inkomhal van de eengezinswoning met een douchekamer, apart toilet en lange kastenwand. De inkom geeft uit op de leefruimte maar je kan ook doorlopen via de berging/wasplaats tot in de keuken. Deze is uitgerust met een ruim eiland en ingebouwde koffiehoek. Via de keuken kan je eenvoudig de kelder bereiken. Vanuit de zitruimte neem je de trap naar de eerste verdieping waar 4 ruime slaapkamers gevestigd zijn en een thuiswerkplek aanwezig is die als logeerkamer kan dienen. Een ruime en praktisch ingerichte gezinsbadkamer mag hier niet ontbreken. Als kers op de taart heeft deze woning op de zolderverdieping een lichtrijke polyvalente ruimte en een technische berging. 

Klaar voor de toekomst

Met de mogelijkheid om van de praktijk ooit een slaapkamer te maken en de douchekamer die reeds aanwezig is op het gelijkvloers is deze woning voorzien op levenslang wonen. Ook kan deze woning makkelijk dienst doen als zorgwoning. De polyvalente ruimte op de zolder en de ruime kamers op de eerste verdieping zijn prima geschikt om autonoom te gebruiken als aparte wooneenheid.

Naast het levenslang wonen zet de bouwheer ook in op duurzaamheid. Met een combinatie van screens, rolluiken en een overdekt terras is deze woning opgewassen tegen het risico op oververhitting. Door vloerverwarming te voorzien op elke verdieping aangestuurd door een geothermische warmtepomp met passieve koeling is een aangenaam binnenklimaat gedurende het hele jaar gegarandeerd. Dit in combinatie met ventilatiesysteem D, zonnepanelen en een thuisbatterij maken deze woning helemaal klaar voor de toekomst!

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

vrijstaande woning in houtskelet

Herentals

keuken

eethoek 

zithoek

leefruimtes sterk in contact met tuin 

wasplaats

privé inkom

inkom praktijk met wachtruimte

praktijk

5 slaapkamers

1 badkamer

overdekt terras

opgeleverd

bottom of page