top of page
KJ N361_Leppens - Goetschalckx_DO 001 ok.jpg

HALFOPEN EENGEZINSWONING
LG | HOOGSTRATEN

Klassieke toetsen

Bouwen van halfopen eengezinswoning in een recente verkaveling te Hoogstraten. Er werd gekozen voor een hedendaagse architectuur met klassieke toetsen en traditionele materialen waarbij zowel de vorm als indeling werden geoptimaliseerd in functie van het bouwprogramma. 

Twee werkplekken

De visie van de bouwheer was een open, compacte en lichte woning, liefst met een vide en een grote glaspartij in de achtergevel. Met deze wensen en nog een aantal andere voorwaarden gingen we met veel enthousiasme aan de slag om een woning te ontwerpen binnen de bouwzone van het kavel. 

De woning heeft, ondanks zijn kleine voetafdruk, alle gewenste functies zoals een open leefruimte met een vide, twee werkplekken, 3 slaapkamers, 2 badkamers, een fietsenberging, een bijkeuken en een technische ruimte.

De twee werkplekken zijn gescheiden van elkaar want zoals velen onder ons is ook deze bouwheer vandaag de dag aangewezen om vaak van thuis te werken. Soms is het nodig wat privacy te creëren om te kunnen bellen en vergaderen zonder de andere te storen. De ene werkplek bevindt zich op het gelijkvloers aansluitend op de eethoek - afgesloten met glazen wanden. De andere werkplek bevindt zich op de eerste verdieping en geeft uit op de vide met zicht naar de tuin doorheen het grote raam in de achtergevel. 

Praktisch en comfort

Naast een fijne open werkplek op de overloop is er op de eerste verdieping nog een master bedroom, een dressing, een apart toilet en een grote badkamer met een binnenraam uitkijkend op de vide. Op de zolderverdieping zijn er twee kinderkamers voorzien, een technische ruimte met plaats voor voor wasmachine, een toilet en een kleine badkamer. 
 

Het programma van de bouwheer werd op deze manier volledig gerealiseerd. De indeling is functioneel en praktisch, heel ruimtelijk en comfortabel.

Lichten en zichten

Om zoveel mogelijk licht in de woning te trekken zijn er zowel voor- als achteraan en in de vrijstaande zijgevel grote raampartijen voorzien met waar nodig ingewerkte screens. Door de grote ramen strategisch te plaatsen staat het gelijkvloers in sterke relatie met de tuin en de omgeving en voelt de compacte woning verrassend ruim aan.

TYPE

LIGGING

PROGRAMMA

FASE

halfopen woning 

Hoogstraten

grote keuken

bijkeuken

bureau

vide

3 slaapkamers

2 badkamers

dressing

in uitvoering

bottom of page