top of page

Op welke premies heb ik recht bij mijn nieuwbouwwoning?

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Er zijn zo veel plaatsen waar je opzoek kan gaan naar een premie en is er niets meer duidelijk?


Eerst en vooral is de overheid op dit moment bezig om 1 orgaan te maken dat je kunt contacteren om zo te informeren op welke premies je recht hebt.


Jammer genoeg bestaat er niet zoiets als een nieuwbouwpremie, echter wordt wie extra inspanningen levert, wel beloond om energiezuinig te bouwen.

Welke premies bestaan er?

  • Vermindering van onroerende voorheffing

  • Premies voor de aankoop van milieubewuste installaties

  • Premie voor gewaarborgd wonen

  • Premies voor sloop en herbouw


Vermindering van de onroerende voorheffing.

Je kunt vermindering krijgen van de onroerende voorheffing voor een energiezuinige woning of een ander gebouw. Dit als het E-peil van het gebouw voldoende laag is.


Het E-peil wordt berekend door een EPB-verslaggever. Deze bezorgt het "Energieprestatiecertificaat" na het afronden van de bouw van je woning.


Voor alle voorwaarde zie onderstaande link


Premies voor milieubewuste installaties

Een warmtepomp en/of zonneboiler, zonnepanelen, … zijn in een nieuwbouw bijna een must geworden als milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke installaties.


Verschillende gemeenten en provincies bieden hierom ook een premie aan. Vraag zeker en vast even bij jou gemeente en/of provincie aan wat ze aanbieden.

Hiernaast zijn er vanuit de Vlaamse overheid nog volgende premies in 2022:


Premies voor sloop en herbouw

Als je een woning die in zeer slechte staat is afbreekt en herbouwd, kun je mits voldaan aan de voorwaarden, nog aanspraak maken op volgende premies:


Premie gewaarborgd wonen

Bent u voor de bouw/koop of renovatie een lening aangegaan? Dan kom je misschien in aanmerking voor de gratis verzekering gewaarborgd wonen. Deze verzekering springt bij als je onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt geworden bent.


Andere premies

Alle premies kunnen via onderstaande link teruggevonden worden.

Je kunt hier ook de extra premies die u gemeente of provincie aanbiedt terugvinden.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page