top of page

Wadi, de toekomst van waterinfiltratie

Steeds meer wordt er aangespoord om water op een duurzame manier te gebruiken. Niet alleen moeten we ons water zo veel mogelijk opvangen in een regenwaterput en hergebruiken. Ook moeten we regenwater zo veel mogelijk laten infiltreren in de grond om de grondwaterstand terug aan te vullen.


Vandaag de dag wordt er al veel gebruik gemaakt van een infiltratieput waarbij het water langzaam de grond in kan sijpelen, maar er zijn ook minder invasieve methodes om water in je tuin te laten infiltreren, zoals een wadi. Een wadi is mooi alternatief en zorgt voor een unieke feature in je tuin.

(Foto: maxvandaag.nl )


Wat is het ?

Een wadi is een wateropslag en infiltratievoorziening die bedoeld is om tijdelijk hemelwater op te vangen. De term komt van het Arabische woord voor een rivierdal, een wadi.


Vaak is een wadi een ondiepe kuil of greppel in een lagergelegen deel van de tuin. Je kunt een wadi bewandelen maar je mag er geen druk op plaatsen. Je mag ze vullen met planten, dit wordt zelfs aangeraden. Dit zorgt niet alleen voor een mooi effect in je tuin het zorgt er ook voor dat het water sneller zal infiltreren.

(bron: atelier groenblauw)


Een put van 1,00x1,00m die 20cm diep is kan al 200 liter water opvangen.


Hoe wordt een wadi opgebouwd?

De overheid heeft hiervoor een duidelijk filmpje voorzien om uit te leggen hoe een wadi worden opgebouwd.


(foto: atelier groenblauw)

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page